Всячина


 Наші програми
 Наші послуги
 Порахуємо?..
 Download-центр
 Зв'яжіться з нами

 Контакти
 Преса
 Всячина
 Карта сайту

 Головна

Ну ось практично і все. Можна відпочити...
Пропонуємо кілька смачних та красивих рецептів, що гармонійно перекликаються з нашою назвою.
>4 порції, кожна по 110 ккал. (462 кДж)
500 г свіжої полуниці, 4 ч. ложки цукрової пудри, 1 пляшка червоного бургундського шипучого вина або червоного шампанського

Полуниця в шампанському
Кожну ягоду полуниці взяти за плодоніжку, сполоснути холодною водою, потім видалити плодоніжки і розкласти ягоди у 4 скляні келихи. Зверху посипати цукровою пудрою (1 ложці на кожен келих), накрити прозорою плівкою і поставити на 1 годину в холодне місце. Потім поставити келихи на тацю і залити ягоди сильно охолодженим червоним бургундським шипучим вином або шампанським. Полуницю відразу ж подати до столу разом з ніжним, свіжим бісквітом.
4 порції кожна по 335 ккал. (1402 кДж)
500 р. полуниці, 1 ст. ложка сах. пудри, 125 г. малини, 1 лікерна чарка вишневої наливки, 1 упаковка ванільного морозива
Десерт "Мельба" із полуниці
Очищені і розрізані навпіл ягоди полуниці перемішати з|із| цукровою пудрою і на 1 годину поставити у холодне місце. Протерту через сито малину змішати з вишневою наливкою. В охолоджені скляні вази викласти морозиво, прикрасити його ягодами полуниці та рясно полити малиновим пюре. Замість малинового пюре полуниці можна полити готовим малиновим десертним соусом.
4 порції, кожна 156 ккал. (648 кДж)
500 г свіжої полуниці, сік 1/2 лимона, 2 ст. ложки цукрової пудри, 1 маленька банку консервованих персиків, 1 склянка сиру
Десерт "Коттаж" із полуниці
Полуниця перебрати, вимити, обсушити і розрізати навпіл. Збризкати лимонним соком, посипати цукровою пудрою, перемішати, закрити кришкою і поставити в холодильник на просочення. Консервовані персики без соку розкласти в 4 скляні келихи, розбавити сир невеликою кількістю персикового чи полуничного соку та покласти його на персики. Зверху гіркою укласти просочені ягоди полуниці та все красиво оформити. За бажанням можна подати до столу тонкі хрусткі хлібці, зернисті сухарики або ніжні крекери, змащені вершковим маслом або маргарином.
В одному тістечку прибл. 320 ккал. (1344 кДж)
На 6 тістечок: 50 г тертого мигдалю, 50 г вершкового масла або маргарину, 50 г сах. піску, 125 г борошна, 1 яйце, 3 ст. ложки молока, 250 г свіжої полуниці, 1/4 л свіжих вершків, 1 пакетик порошку для прискорення збивання, трохи цукрової пудри. Порошок для прискорення збивання та свіжі вершки можна замінити готовими збитими. вершками
Тістечка з полуницею
Швидко вимісити в гладке тісто мигдаль, вершкове масло|мастило| або маргарин, цукор, борошно, яйце та молоко. Тісто поставити в холодне місце на 1-2 години, потім розкотити в тонкі пласти і викласти їх у форми для тістечок. Виделкою зробити в тесті проколи, а форми заповнити сухим горохом для збереження форми тістечок. Тісто поставити в духову шафу і випікати 12-15 хв. при температурі 200°С. (Горох можна використовувати багаторазово). Полуницю швидко промити і очистити, вершки збити в круту піну, додавши порошок для збивання. Кошички наповнити вершками, зверху красиво укласти полуницю та злегка посипати її цукровою пудрою.
20 порцій, кожна по 110 ккал. (462 кДж)
1 кг свіжої полуниці, 1 апельсин, 150 г цук. піску, 2 л червоного вина, 1/2 л мінеральної води
Полуничний крюшон
Полуниця швидко і обережно вимити, перебрати, видалити плодоніжки та покласти в крюшонницю. Апельсин добре вимити, нарізати кружечками і теж покласти в крюшонницю. Ягоди засипати цукром та залити 1 л червоного вина. На 1 годину поставити в холодне місце, потім додати червоне вино, що залишилося, і мінеральну воду. Цей крюшон можна приготувати трохи по-іншому: фрукти не посипати цукром, а залити 1-2 чарками апельсинового. або вишневого лікеру і на 1:00 поставити в холодне місце. Потім додати 2 л легкого червоного вина, мінеральну воду та красиво сервірувати напій.
На 8 кошиків: 2 склянки борошна, 4 жовтки, 200 г вершкового масла, 0,6 склянки цукру, 0,5 чайної ложки соди, 1 чайна ложка винного оцту. Для начинки: 4 білки, 700 м. малини, 3 склянки цукру
Пісочні кошики зі свіжою полуницею
Жовтки розтерти з цукром, додати соду, погашену оцтом, і поступово додавати борошно до того часу, поки вийде дуже круте тісто. Готове тісто розділити на 5-8 колобків і втиснути їх у формочки-кошики з діаметром 12-15 см. Випікати на середньому вогні до того часу, поки тісто не порозовіє. Вийняти з формочок кошики вилкою і дати їм охолонути. Полуницю розкласти рівними порціями в остиглий кошик. Приготувати цукровий сироп: 3 склянки цукру, змоченого 2 ст. ложками води, розтопити на вогні і варити до тих пір, поки не загусне. 4 білки збити і потім, продовжуючи збивати, влити цукровий сироп. Готові білки можна викласти зверху на ягоди кондитерським. шприцом, щоб вийшла гарна форма. Остудити в холодильнику та подавати на стіл на блюді, поклавши на кожен кошик по ягідці.
Крішений лід, 1 частина амаретто, 1 частина ромової настоянки на полуниці, 0,3 частини полуничного сиропу, 1 частина вершків, мелена кориця, 1 полуниця, гілочка м'яти
Коктейль із плодом пристрасті
Помістіть у шейкер лід, амаретто, ромову настоянку на полуниці, полуничний сироп та вершки і добре змішайте. Перелийте у фужери для коктейлю. Посипте меленою корицею. Видаліть зелену верхівку ягоди полуниці і замініть листком м'яти. Насадіть полуничку на край фужера.
На 6-5 порцій 500 г протертої полуниці, 100 г цукру, 350 г збитих вершків, свіжа полуниця, листя м'яти
Полуничне морозиво по-неаполітанськи
Збийте полуниці з цукром у міксері. Отриману однорідну масу та вершки вилийте в морозицю. Спосіб заморожування. У середніх розмірах посуду злегка збийте вершки, додайте|добавляйте| протерту полуницю. Суміш розлийте формочками, закрийте кришками і помістіть у морозильну камеру. Заморожуйте від 3 до 6 годин, залежно від моделі морозильника. У процесі заморожування 2-3 рази збийте вилкою суміш. Зберігайте у закритому посуді.

 

mailto:
©Земляничные Поляны
   
    Наші програми   Наші послуги   Порахуємо?..   Download-центр   Зв'яжіться з нами   Контакти   Преса   Всячина   Карта сайту